Fizik Tedavi

Kadıköy Fizik Tedavi - Kadıköy Fizyoterapi - Kadıköy Fizyoterapist

İstanbul Kadıköy Fizik Tedavi, İstanbul Kadıköy Fizyoterapi

 

İstanbul Kadıköy’de Kanıta Dayalı, Etkin ve Profesyonel Çözüm!

İstanbul Kadıköy’de bulunan merkezimizde çalışan uzman ekibizden bilgi almak için 7 gün 24 saat bizlere ulaşabilirsiniz. Whatsapp veya telefon yoluyla doğrudan fizyoterapistimizle iletişime geçebilirsiniz. Merak ettiklerinizi konunun uzmanına sorabilir ve aklınızdaki bütün sorularınızı cevaplayabiliriz. 

Gelin fizik tedavi ile ilgili sıkça sorulan birkaç soruyu cevaplandıralım.

Fizik tedavi, vücudun hareket sisteminde görülen problemlerle ilgili tanı ve tedavilerle ilgilenen bir bilim dalıdır. Eskiden fizik tedavi olarak adlandırılan bu uzmanlık alanı günümüzde fizyoterapi olarak da isimlendirilir.

 

Fizik Tedavi Ne Zaman Fayda Eder?

Hareket sistemi ile ilgili problemlerde fizik tedavi faydalıdır. Örneğin, omuzu kullanırken, yürürken, ayakta dururken, yük taşırken, yazı yazarken gibi fiziksel aktiviteler esnasında oluşan ağrılarda fizyoterapi fayda sağlar. Tedavi seanslarında hareket sistemindeki kusurlar değerlendirilerek problemin kaynağı tespit edilir. Ortopedik rahatsızlıklarda genellikle bir yaralanma veya yıpranma vardır. Yaralanma bir travma sonrası oluşurken, yıpranma, eklemlerin veya kasların aşırı veya yanlış kullanımı sonucunda oluşur. Buna hatalı hareket kinematiği denir.  Hatalı kinematik çeşitli eklem, kas veya sinirlerde aşırı yüklenmeye bağlı yıpranmalara yol açar. Bu yıpranmalar daha sonra yaralanmaya dönüşerek ağrı, güçsüzlük, yorgunluk veya hareket kısıtlılığına yol açar.

Fizik Tedavi


Fizik Tedavi Sonrasında Ağrılar Ne Zaman Geçer?

Problemin kaynağı değerlendirilirken mevcut yaralanma ve bu yaralanmaya yol açan kinematik(ana sorun) tespit edilmeye çalışılır. Ardından bu kinematiği düzeltmeye yönelik manuel terapi uygulaması yapılır. Manuel terapi ile doğal hareketi bozan faktörler ortadan kaldırıldıktan sonra bunun kalıcı hale gelmesine yönelik terapötik egzersizler uygulanır. Egzersiz ile birlikte vücuttaki hareket artık sizde ağrıya yol açmayacak veya daha az ağrılı olacak şekilde düzelir. Kişinin sahip olduğu probleme bağlı olarak tedavi süresi değişebilir. Seans süresi 45 dakika ile 1 saat arasında sürerken. Tedavi süreci probleme bağlı olarak değişmektedir. Bel ağrısı 4-6 haftada tamamen geçerken, aşil tendon kopması sonrası iyileşme 6-8 ayı bulabilmektedir. İyileşmesi kısa süren(4-6 hafta) problemlerde her seans sonrasında ağrıda azalma olması beklenir. İstanbul’da fizik tedavi ile ilgili aklınıza takılan her türlü sorunuza cevap vermek için sizleri Kadıköy Suadiye’deki merkezimize bekleriz. 

 

 

 

Betül Fizik Tedavi

Doğru Planlanmış Fizik Tedavi Teknikleri Ağrıya Yol Açmaz

Fizik Tedavi Nasıl Yapılır? Fizik Tedavi Seansında Neler Yapılır?

Fizik tedaviden fayda görülmesi için mutlaka hastanın tedaviye aktif katılım göstermesi gerekir. Tedavi seanslarında fizyoterapist seans içeriğini düzenler. Ardından hastaya yaşadığı sakatlık veya hastalık ile ilgili bilgilendirir. Hasta günlük yaşamında ağrısını nasıl arttırmayacağını, neler yaparsa iyileşmesini hızlandıracağını öğrenir. Böylece hasta, tedavi sürecinde seans dışındaki hayatını problemin iyileşmesine katkıda bulunacak şekilde düzenler. Bu sayede iyileşme süreci hem sorunsuz hem de hızlı bir şekilde ilerler. Fizyoterapist, seans içinde manuel terapi uygulamaları yapar. Manuel terapi sonrasındatedaviye katkıda bulunacak özel egzersizler gösterir ve hastayı egzersizler esnasında gözlemler. Seanslar arasında değerlendirmelerini tekrarlayan fizyoterapist, uygun gördüğü değişiklikleri yapar. Seanslar ilerledikçe egzersizler artar ve hasta ağrısız bir şekilde hayatına döner.

 

Fizik Tedavi Kadıköy - Kadıköy Fizyoterapi - Manuel Terapi Kadıköy

İyi Bir Fizyoterapi Seansı, İyi Değerlendirme ve İyi Bir İletişim İle Mümkündür

İyi Bir Fizik Tedavi Seansından Neler Beklenmelidir?

Fizik tedavi seansında her şeyden önemli olan şey, sizi dinleyen bir uzmanla muhattap olmaktır. Fizik tedavi seanslarındaki en önemli seans birinci seanstır. Çünkü geri kalan bütün seanslar bu birinci seanstaki değerlendirmeye göre planlanır. Birinci seans iyi geçmediği takdirde tedavi ya başarısız olur yada iyileşme süreci uzar. Bu seansta fizyoterapist, hastadan detaylı hikaye almalı, varsa radyolojik görüntüleri incelemeli ve klinik değerlendirme yapmalıdır. Sahip olduğunuz şikayetleri yeteri kadar dinlemeyen ve not almayan bir fizyoterapistin, sahip olduğunuz probleminizin kaynağını bulması mümkün değildir. Ağrı veya kısıtlılıklar kapsamlı bir değerlendirme sonucunda mesleğiniz, alışkanlıklarınız, geçmiş sakatlıklarınız, radyolojik görüntüleriniz ve mevcut durumunuzla iç içe geçmiş ve birbirini etkilemektedir. Bu nedenle kapsamlı bir hikaye ve değerlendirme alınması şarttır.

 

En önemli ikinsi şey ise size sizin durumunuzu sizin anlayacağınız bir dilde anlatmasıdır. Hasta-Fizyoterapist ilişkisi standart doktor-hasta ilişkisinden farklıdır. Seanslar boyunca süren, probleme bağlı olarak 4 hafta ile 3 ay arasında süren bir ilişki mevcuttur. Bu nedenle fizyoterapistin ikincil görevi sizi eğitmektir. Sahip olduğunuz problemi size anlatmalı ve sizin günlük hayatınızda nelere dikkat etmeniz gerektiğini siz sormadan cevaplamalıdır. Üçüncü önemli kriter de seans sonunda ağrı veya kısıtlılıkta iyileşme olması ve en önemlisi ağrının artmaması gerekir. Fizyoterapi uzun süren bir iyileşme olmasına karşılık her seans sonunda şikayetlerin azaldığı bir tedavi yöntemidir. Seans sonunda ağrınız veya şikayetleriniz artıyorsa hatalı değerlendirme ve hatalı uygulama yapılmış demektir. İstanbul kadıköyde bulunan merkezimizdeki uzman ekibimize danışarak tedavileriniz hakkında bilgi alabilirsiniz. Böylece hatalı veya eksik tedavilerle zaman kaybetmekten kurtulabilirsiniz.

 

Fizik Tedavi Uzmanı Nasıl Olunur?

 

 

Fizik tedavinin diğer branşları nörolojik, pediatrik, geriatrik, koruyucu, onkolojik gibi çeşitli başlıklara ayrılır. Her branş kendi içerisinde bir uzmanlık gerektirir. Bir fizyoterapist ancak bir branşta başarılı olabilir. Çünkü her branş kendi dinamiklerine, bilgi birikimine ve tecrübeye ihtiyaç duyar. Fizyoterapist olmak için üniversitelerin fizyoterapi ve rehabilitasyon lisans bölümünden mezun olmak gerekir. Bunun dışında fizik tedavi doktoru olmak için tıp fakültesini bitirdikten sonra TUS sınavında başarılı olup Fiziatri alanında uzmanlık eğitimi almak gerekir.

 

İstanbul  Kadıköy’de bulunan merkezimizde sizlere fizik tedavi ile ilgili hizmet vermekten mutluluk duyarız. Aşağıdaki bağlantılara tıklayarak doğrudan uzman ekibimize ulaşabilirsiniz. Bizimle doğrudan telefon yoluyla veya whatsapp aracılığıyla iletişime geçebilirsiniz. Bilgi ve randevu için 7 gün 24 saat bizlere ulaşabilirsiniz.

 

İstanbul Kadıköy Fizik Tedavi – İstanbul Kadıköy Fizyoterapi – İstanbul Kadıköy Fizyoterapist

Bizimle iletişime geçmek için tıklayın.

Adres tarifi için tıklayın.

 

 

Fizik Tedaviden Hangi Hastalıklar Fayda Görür?

Resimlere Tıklayarak Konu Hakkında Detaylı Bilgi Edinebilirsiniz!

 

 

Fizik Tedavi İle İyileşen Diğer Rahatsızlıklar İçin Buraya Tıklayarak Blog Sekmesini Ziyaret Edebilirsiniz

 

 

 

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top
Scroll to Top
Telefon
whatsapp